un gand... doua ganduri...

"Daca ai indragit Muntele, nu cauti doar teluri deosebite si trasee foarte grele. Acelasi pret pot avea zilele cand, hoinar acolo sus, incerci sa redevii o modesta particica din natura, echilibrat si simplu, asimiland cu toate simturile armonia si linistea inconjuratoare" (Ionel Coman)
Descărcare topo-uri:

Pentru descărcarea topo-urilor traseelor de alpinism la rezoluţie mare trebuie accesată pagina "alpinism şi escaladă - descrieri si schiţe", iar de acolo se acceseaza linkul "topo" din dreptul traseului dorit. Odata deschisa imaginea se dă clic dreapta cu mouse-ul si se selecteaza "save image as"


sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Ultimul cocoț la Veliko pe 2015

O toamnă lungă ne-a permis să mai facem o mică incursiune printre numeroasele trasee de escaladă de la Veliko.

Adunați cu mic, cu mare, am plecat spre vecinii bulgari pentru a profita de ultimele zile calde ale sfîrșitului de an 2015. La faleza, ca de cele maimulte ori, ne-am întîlnit cu o mulțime de alți români, prieteni de la sala de cocoț sau cunoscuți ai comunității alpine.

Voia bună a pus imediat stăpînire pe noi, iar traseele au curs unul după celălalt. Seara, cînd răcoarea s-a așternut la baza pereților de stîncă, am strîns echipamentul și am purces la un mic răsfăț culinar la, de-acum vestita, Pizza Tempo. A doua zi am reluat activitățile schimbînd sectorul de cățărare, orientîndu-ne de această dată spre traseele din preajma grotei. Aici am încercat cîteva trasee mai tăricele care ne-au stîrnit pofta de antrenament.

Din păcate ziua s-a dus pe nesimțite, destul de repede față de cît am fi vrut noi sa mai stăm, însă fiind jumătatea lui noiembrie, nu avea cum să fie altfel. Ne-am strîns echipamentul, am făcut ultimul "inventar" al anului, apoi am luat sub roți drumul de întoarcere bucuroși că am avut un sfîrșit de săptămînă așa cum ne-am dorit.

e toamna, dar parca-i primavara

tovarășu' CrocoDoina Dima

Michi

& Pichi

Mergem? Mai stăm?
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu