un gand... doua ganduri...

"Daca ai indragit Muntele, nu cauti doar teluri deosebite si trasee foarte grele. Acelasi pret pot avea zilele cand, hoinar acolo sus, incerci sa redevii o modesta particica din natura, echilibrat si simplu, asimiland cu toate simturile armonia si linistea inconjuratoare" (Ionel Coman)
Descărcare topo-uri:

Pentru descărcarea topo-urilor traseelor de alpinism la rezoluţie mare trebuie accesată pagina "alpinism şi escaladă - descrieri si schiţe", iar de acolo se acceseaza linkul "topo" din dreptul traseului dorit. Odata deschisa imaginea se dă clic dreapta cu mouse-ul si se selecteaza "save image as"


luni, 5 decembrie 2011

Pe la poalele Craiului

26-27 noiembrie 2011.Un alt sfârşit de săptămână relaxant cu o plimbare prin SE-ul Pietrei Craiului.

Sâmbătă am lăsat maşina ceva mai sus de peştera Dâmbovicioara urcând apoi spre stâna Brusturet. După ce ne plimbăm puţin prin zonă plecăm spre stâna Pietricica, trecând, mai întâi, pe la cabana cu acelaşi nume. Aici văd pentru prima dată "covoarele ciobăneşti" şi anume soarţă de copac tăiată in lung.

spre stâna Brusturet
Stâna Brusturet
Cabana Pietricica
Stâna Pietricica
Covoarele ciobănesti

Zăbovim puţin la stână pentru o cană cu ceai fierbinte şi ceva de mâncare apoi ne întoarcem pe acelaşi drum pe care am urcat.

Noaptea am petrecut-o la pensiunea lui Folea.

A doua zi am "cotrobăit" puţin prin dealurile din împrejurimi ajungâd până pe la "La Table" ocazie cu care remarcăm dispariţia stâlpului indicator care, ultima dată când am trecut prin zonă, adică prin mai, stătea sprijinit de un pom.

Gata cu cuvintele că şi aşa nu prea sunt multe de spus. Las fotografiile să rostească şi ele câteva fraze vizuale.

Pe curând!

Un comentariu:

Rosemarie spunea...

Superbe fotografii. Imi place mult natura, vegetatia acoperita de chiciura. Foarte frumoase peisaje! Din ce vad eu pe-aici, din ipostazele surprinse, a fost o tura tare faina in care v-ati amuzat copios :) Numai bine!

Trimiteți un comentariu